Als het wachtwoord van uw WiFinetwerk wijzigt, dan ziet u de productiegegevens van uw zonnesysteem niet meer in uw monitoringsportal. Geen man overboord: uw zonnesysteem produceert evengoed energie. Het weet alleen niet meer via welk WiFinetwerk de productiegegevens doorgegeven kunnen worden. Met het onderstaande stappenplan ziet u de productiegegevens snel weer verschijnen op uw monitoringsportal:

Stap 1 –  Controleer het merk van uw omvormer. Dit staat duidelijk aangegeven op de omvormer zelf.

Stap 2 – Kies de juiste handleiding, door te klikken op een van de onderstaande omvormers:

Ginglong (Solis)

Omnik

SolarEdge

SolarEdge HD Wave

Stap 3 – Voer de stappen uit in de handleiding. Het komt er op neer dat u inlogt op uw omvormer en aangeeft via welk WiFinetwerk uw omvormer de productiegegevens zal doorgeven.

Stap 4 – Controleer na 60 min of uw productiegegevens zichtbaar zijn op uw monitoringportal. In de Mijn Sungevity portal duurt dit 1 a 2 dagen voordat de zelfopgewekte stroom verschijnt.

Een paar extra tips:

Tip 1 – Zorg ervoor dat uw nieuwe router dichtbij de omvormer wordt geplaatst. Anders kan een WiFiversterker mogelijk een goede optie voor u zijn.

Tip 2 – Gebruik een draagbaar apparaat (Tablet of Smartphone) bij het herstellen van de verbinding en voer de stappen uit de handleiding uit op dezelfde verdieping als de omvormer.

Tip 3 – Heeft u een Omnik omvormer? Zorg er dan voor dat het wachtwoord van uw router bestaat uit maximaal 16 karakters en geen bijzondere leestekens bevat. Cijfers en hoofdletters zijn toegestaan.

Tip 4 – Heeft u meerdere routers en/of WiFiversterkers? Kies dan voor de optie met het sterkste signaal in het keuzemenu.

Tip 5 – Heeft u een router en een WiFiversterker met dezelfde naam? Kies dan voor de optie met het sterkste signaal. Een WiFiversterker is vaak ook te onderscheiden van een router, doordat er _EXT staat achter de naam van de versterker in het keuzemenu.